Další háčkovaná oka- slovníček

11.07.2009 22:57

PIKOTKA

Před pikotkou bude vždycky sloupek. Uháčkujeme 3ŘO, háček vbodneme nazpět do 1.ŘO, nahodíme a protáhneme oběma oky na háčku.

 

PLASTICKÝ SLOUPEK- zadní

U tohoto sloupku palsticky vystupuje řetízek ze sloupku z předchozí řady ( jednoduše řečeno vršek sloupku předchozí řady). Nahodíme, vbodneme zezadu dopředu kolem celého sloupku a zase dozadu, kde nahodíme a normálně dokončíme sloupek.

 

PLASTICKÝ SLOUPEK- přední

U tohoto sloupku vystupuje plasticky DS z předchozí řady. Nahodíme, vbodneme zepředu dozadu kolem celého sloupku předchozí řady, vpředu nahodíme a dokončíme jako u normálnho DS.

 

DVA SPOJOVANÉ DS

Nahodíme, vbodneme  do sloupku předchozí řady, nahodíme, protáhneme, nahodíme a protáhneme dvěma oky na háčku, nahodíme a vbodneme do dalšího sloupku z minulé řady, nah. a protáhneme,nah. a protáhneme dvěma oky na háčku, nah. a protáhneme zbylými 3 oky na háčku.

 

DVOJITÝ DS

Nahodíme, vbodneme do sloupku minulé řady, nah. a protáhneme, nah. a protáhneme dvěma oky na háčku, nah.a vbodneme do téhož sloupku., nah. a protáhneme , nah. a protáhenem dvěma oky na háčku a protáhneme zbylými oky na háčku.

 

ŠEST SPOJENÝCH DS

2x nahodíme a postupně vbodneme do šesti sloupků minulé řady. Po každém vbodnutí protáhenem nit nabodnutým okem, pak s nahozením protáhenem dvěma oky, s dalším anhozením opět dvěma. Před každým vpichem nahodíme 2x na háček a po psledním vpichu a dvojím protažení dvou ok na háčku opět nahodíme a protáhenem všemi oky na háčku.

Zpět